Bemutatkozás

2022. január 27.
A poroszlói Tisza-tavi Ökocentrum - elsősorban őshonos állatokat bemutató turisztikai látogatóközpont: igazi látványosság, mely szórakoztató módon, modern, interaktív szemlélettel, játékosan tárja a látogatók elé a Tisza-tó és a Tisza-völgy természeti kincseit, bemutatva Magyarország második legnagyobb tavának gazdag élővilágát.

"Egyszerűen szuper jó hely! Azt gondoltuk, megnézzük és még aznap elmegyünk máshová is. Nem jött össze, mert az egész napot a centrumban töltöttük el, minden percét élvezve, kisgyerekkel (3 éves) együtt!" (Fazekasné Szikora Ágnes)

"Nagyszerű kikapcsolódási lehetőséget nyújt, főleg kisgyermekesek részére, de párok, iskolás csoportok, baráti társaságok is jól fogják magukat érezni ezen a helyen. Az épületben helyet kapott egy nagy akvárium, mely által megismerkedhetünk a Tisza-tóban lévő halakkal. A moziteremben filmet vetítenek a Tisza-tó élővilágáról. A kinti területen sok állatot láthatunk, a kihelyezett tájékoztatók által megismerhetjük őket. Az épület teteje kilátóként üzemel, ahonnan csodálatos kilátás nyílik, amíg a szem ellát." (Kitti - Kecskemét)

 

A főépület

A látogatóközpont felszálló madárra hasonlító, 2600 m2 alapterületű központi épülete több szinten várja az érdeklődőket állandó és időszaki kiállításaival, rendezvénytermével, háromdimenziós mozijával, játszószobával, kilátó tornyával.

Az alábbi képre kattintva egy filmet tekinthet meg, melyet egyik vendégünk, Dávid Róbert készített, aki családjával látogatott el hozzánk. "Robekapu" YouTube csatornáján a családon belüli minőségi időtöltés fontosságára hívja fel a figyelmet. Ennek kapcsán talált rá az Ökocentrumra is és készítette el a rólunk szóló videóját.

A Tisza-tavi Ökocentrum legfőbb látványossága Európa legnagyobb édesvízű akváriumrendszere, mely közel 1 millió liter össztérfogatával és a benne bemutatott víz alatti csodákkal igazán különleges természetközeli élményt nyújt.

 

A főépületet körülölelő több mint 7 hektáros szabadidőpark állatbemutatóival és játszótereivel egyszerre vidámpark és állatkert, míg a létesítmény részét képező Tájház, halászskanzen és hagyományőrző baromfiudvar révén valóságos időutazást tehetünk a XIX. század világába.

 

Kabalafiguránk, Viza Vili is azt ajánlja, hogy az akváriumok megtekintése után sétálj egy nagyot parkunkban és élvezd a természet közelségét!

 

Az Ökocentrum kikötője közvetlen összeköttetést teremt a Tisza-tóval, kiinduló pontja a GPS navigációval támogatott vízi túráknak és kishajós kirándulásoknak.

A Poroszló központjában - az Ökocentrum 2. sz. bejáratánál - fekvő "rendezvénytér", több mint 400 férőhelyes lelátójával színvonalas kulturális és közösségi események, szórakoztató rendezvények, koncertek helyszíne

 

* * * * *

   A Tisza-tavi Ökocentrum a MÁSZ Magyar Állatkertek Szövetsége tagja

 

 

A Tisza-tavi Ökocentrum pénzügyi partnere: